Zeler je vynikajúci na potenciu aj na demenciu
27.06.2024
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » cholesterol
30.09.2024
Koniec leta, ale najmä jeseň je ideálny čas na zbieranie húb. Pre veľkú skupinu ľudí je zber húb dôležitou...
27.06.2024
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
24.01.2024
Je len niekoľko druhov ovocia, ktoré sú pre našu krajinu tak typické ako jablká. Mnohí z nás si ešte...
18.12.2023
Priaznivý účinok póru na ľudské zdravie poznali už ľudia v staroveku. K jeho najväčším ctiteľom patril...
20.04.2023
S figami je to ako s datľami alebo olivami – buď ich zbožňujete alebo ich nemôžete ani cítiť. Do ktorej...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
27.12.2022
Každý kto sa len trošíčku zaujíma o zdravú výživu a nie je mu ľahostajné vlastné telo, dobre vie, že...
21.10.2022
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...
16.11.2021
Starí Rimania na ňu nedali dopustiť a kapustu považovali za všeliek. Dokonca verili, že jej šťava zmierňuje...
10.11.2021
Zemiaky sú chutná a zároveň výživovo hodnotná potravina. Pod hnedou šupkou sa skrýva biela alebo žltá...
13.12.2020
Kel je jedným z najrozšírenejších a najlacnejších druhov zeleniny, a predsa je čímsi mimoriadny: nezvyčajne...
28.11.2020
Viete čo je kvaka? Mladšia generácia asi ani veľmi nie, ale keď sa opýtate vašich starých mám, zaručene...
14.11.2020
Banán patrí medzi najobľúbenejšie druhy ovocia. Je raz-dva ošúpaný, rýchlo sa zje, rýchlo zasýti a súčasne...
08.11.2020
Citrus paradisi – tak sa volá večne zelený, až desať metrov vysoký ovocný strom grapefruitu, ktorý má...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
04.07.2020
Existuje veľa kritikov superpotravín. Tvrdia, že žiadne super jedlo nie je, že sú si všetky potraviny...
07.06.2020
Väčšina z nás vie, že vysoký príjem soli je pre naše telo škodlivý. Už menej vie, že môže zvýšiť riziko...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
15.05.2020
Mäkký, miesený a solený ovčí syr. Všetci ju poznáme a občas aj zaradíme do jedálnička, no stále príliš...
30.04.2020
Na Slovensku by sme museli pod lupou hľadať človeka, ktorý v živote neochutnal ríbezle, ktorý nevie,...