Huby vám pomôžu predchádzať chorobám
30.09.2024
Koniec leta, ale najmä jeseň je ideálny čas na zbieranie húb. Pre veľkú skupinu ľudí je zber húb dôležitou...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » STARÁME SA O NAŠE ZDRAVIE » Vitamíny a minerály
23.10.2024
Špenát patrí medzi typické druhy zeleniny našich zemepisných šírok. Tradične ho pestujú záhradkári, ale...
30.09.2024
Koniec leta, ale najmä jeseň je ideálny čas na zbieranie húb. Pre veľkú skupinu ľudí je zber húb dôležitou...
18.09.2024
Uhorka patrí medzi zeleninu, ktorá sa často objavuje na našom tanieri ako príloha alebo je tiež obľúbenou...
17.09.2024
Domovom černíc je Ázia a Severná Amerika, no už pred stáročiami sa udomácnili aj v lesoch strednej Európy....
15.09.2024
Pálenie záhy, bolesti žalúdka, nadúvanie hnačky, napínanie na vracanie, vracanie... To všetko môže byť...
14.09.2024
Šošovica netrhá hitparády obľúbených potravín a to je škoda. Nie jej, ale vaša. Obsahuje totiž množstvo...
13.09.2024
Jej grécke meno znie "basilicum", čo znamená kráľovský. Tento prívlastok nedocenenej bazalke právom patrí....
11.09.2024
Rakytník patrí medzi rastliny s najväčšou výživovou hodnotou na svete. Plody rakytníka majú jedinečné...
08.09.2024
Sú malé, guľaté, fialové, chutné a skutočne veľmi zdravé. Reč je o čučoriedkach, ktorých sezóna je v...
04.09.2024
Šalvia je trváci poloker s rozkonárenými, na báze zdrevnatenými a v hornej časti bylinnými, štvorhrannými...
02.09.2024
Slivka pochádza z Kaukazu, odkiaľ sa potom rozšírila do celého sveta. Ľudia jej pri rozširovaní pomáhali...
17.08.2024
Prvá pomoc pri bolesti hrdla je hrnček čaju s medom a citónom. Pravdepodobne aj vám v chladnom období...
10.08.2024
Poľníček (Valeriana locusta var. Olitoria L.) je jednou z najvýživnejších odrôd hlávkového šalátu a jeho...
22.07.2024
Rakytník rešetliakový priťahuje stále viac a viac ľudí. Jeho úžasné liečivé účinky mnohým odstránili...
07.07.2024
Muškátovník pravý (Myristica fragrans) je vždyzelený strom, obvykle vysoký 5-15 m, ale občas dosahuje...
04.07.2024
Maliny boli známe už v staroveku a neskôr sa stali obľúbenou liečivou rastlinou stredovekých kláštorných...
27.06.2024
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
28.02.2024
Zrelé hrozno je výborná náhrada za sladkosti, no určite z neho nepriberiete. Obsahuje približne 80 percent...
24.01.2024
Je len niekoľko druhov ovocia, ktoré sú pre našu krajinu tak typické ako jablká. Mnohí z nás si ešte...
18.12.2023
Priaznivý účinok póru na ľudské zdravie poznali už ľudia v staroveku. K jeho najväčším ctiteľom patril...