Datle vám pomôžu zaspať
14.01.2025
Datle poznali už naše prababičky. Väčšinou spájajú s Vianocami a s košíčkom, plným sušeného ovocia, medzi...
.
PlanTonic 1 liter
.
PlanTonic je vysoko moderný prírodný rastlinný kondicionér na zvýšenie rezistencie rastlín proti hubovým chorobám pomocou posilnenia imunitného systému a na zvýšenie kvality a úrody rastlín!
.
Charakteristika produktu
.
PlanTonic je revolučný prírodný a netoxických prípravok, jedinečný svojho druhu na svete. Použiteľné pre všetky druhy rastlín, stromov, kríkov, zeleniny. PlanTonic kombinuje tradičné poľnohospodárske metódy a moderné technológie. PlanTonic je netoxický, biologicky odbúrateľný roztok, ktorý nezanecháva žiadne rezíduá.
.
PlanTonic pozostáva z množstva vysoko účinných rastlinných extraktov a rastlinných olejov, ktoré obsahujú základné zložky imunitného systému všetkých rastlín. PlanTonic teda vedie k zdravším a vitálnejším rastlinám a zvyšuje úrodu a kvalitu úrody! Používanie fungicídov sa dá výrazne obmedziť, čím sa znížia náklady a zníži sa odolnosť a zvyšky fungicídov v rastlinách a potravinách!
.
PlanTonic je výsledkom dlhoročného výskumu. Vyrába sa sofistikovaným výrobným procesom, podľa prísnych noriem, ktoré sú neustále analyticky kontrolované a podľa najvyšších štandardov!
.
Pôsobenie
.
Šľachtením rastlín pre najvyššie výnosy sa mnohé zložky zriedili a rastliny sa stali oveľa náchylnejšie na choroby a škodcov. PlanTonic zvyšuje koncentrácie základných zložiek imunitného systému rastlín na optimálnu úroveň. Tým sa obnoví pôvodná odolnosť predkov dnešných rastlín – predtým, ako ich ľudia vyšľachtili.
.
Rastliny ošetrené prípravkom PlanTonic majú lepšie fungujúci imunitný systém, stávajú sa homogénnejšími, silnejšími a majú zvýšenú odolnosť voči biotickým a abiotickým vplyvom. Experimenty ukázali, že kutikula („pokožka“) rastliny sa po ošetrení prípravkom PlanTonic stáva hrubšou a pevnejšou (vegetatívna a generatívna časť). To značne sťažuje prienik chorôb a škodcov preniknúť do rastliny. Oleje a salicyláty, ktoré zostávajú na povrchu listov, tento efekt ešte zosilňujú! V prípade už existujúceho napadnutia hubou PlanTonic chráni fotosyntetizujúci povrch rastliny, pretože po ošetrení neopadá celý list, len chorý kúsok pletiva vypadne z povrchu listu.
.
Na rozdiel od mnohých fungicídov, imunitný systém posilnený prípravkom PlanTonic zasahuje už v prvých štádiách vývoja pri vzniku chorôb, čo vedie k zdravým, silným a kvalitným rastlinám, pričom zvyšuje fotosyntézu rastliny!
.
Oblasť pôsobenia
.
ZELENINA
Šalát, špenát, paradajka, paprika, feferónky, kapusta, fazuľa, hrášok, mrkva, repa, cibuľa, koreňová zelenina, zemiaky
.
OVOCNÉ SADY A VINOHRADY
vinohrad, baza, čerešňa
ovocný sad (jadroviny, kôstkoviny)
.
Užitočné informácie k aplikácii
.
Používajte vo všetkých kultúrach v čo najranejšej mladosti.
Dodržiavať odporúčané množstvá vody!
Keď sa krátko po aplikácii vyskytnú výdatnejšie zrážky je potrebné postrek zopakovať!
Nestriekajte v kvete!
Neaplikujte počas silného priameho slnečného žiarenia (ranné - večerné ošetrenie).
Na jeseň: počas postreku sa vyhýbajte roseniu.
Prípravok sa zakazuje používať v čase kvitnutia (tento zákaz sa vzťahuje aj pri kvitnutí burín)!
.
Dávkovanie
.
Pestovanie zeleniny:
V dávke 50 ml / 10 l vody (2-4 l/ha). Najviac 1% koncentrácia, počas vegetácie 2-3 krát postrekovaním.
Ovocie a vinič: Aplikujeme na zvýšenie kondície, posilnenie odolnosti jadroviny a kôstkoviny vo fáze pučania v dávke 100 ml / 10 l vody (6 l/ha) najviac však 1% koncentrácia postrekovaním.
A počas ďalšej a pokračujúcej vegetačnej dobe ešte 4 krát (pred kvetom, po kvete, pri 50% veľkosti plodov, nakoniec 3 týždne pred zberom) v dávke 100 ml / 10 l vody (4 l/ha). najviac 1% koncentrácia, počas vegetácie aplikujeme postrekom.
Vo vinohradoch vo fáze pučania v dávke 120 ml / 10 l vody (6 l/ha) najviac však 1,2% koncentrácia aplikujeme postrekom.
A počas ďalšej a pokračujúcej vegetačnej dobe ešte 4 krát (pred kvetom, po kvete a nakoniec 3 týždne pred zberom) v dávke 100 ml / 10 l vody (4 l/ha). najviac 1% koncentrácia, počas vegetácie postrekovaním.
NAJPREDÁVANEJŠIE
21.01.2025
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...
20.01.2025
Je len niekoľko druhov ovocia, ktoré sú pre našu krajinu tak typické ako jablká. Mnohí z nás si ešte...
17.01.2025
Sladké zemiaky sú čoraz populárnejšie aj u nás a to nielen kvôli jedinečnej chuti, ale aj obsahu živín....
14.01.2025
Datle poznali už naše prababičky. Väčšinou spájajú s Vianocami a s košíčkom, plným sušeného ovocia, medzi...