Čo dokáže ľudská vôľa (a vhodné živiny pre mozog)
14.05.2022

Zaujímavý príbeh pani Evy vo svojej knihe AKO MAŤ ZDRAVÝ MOZOG V KAŽDOM VEKU uvádza profesorka Katarína...
Prosíme Vás o trpezlivosť, mimoriadna situácia môže ovplyvniť čas doručenia. Na vašich objednávkach intenzívne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » STARÁME SA O NAŠE ZDRAVIE
16.05.2022
Kým ste nemali dieťa, isto vám ani vo sne nenapadlo, čo všetko môže byť pre jeho existenciu a zdravie...
14.05.2022
Zaujímavý príbeh pani Evy vo svojej knihe AKO MAŤ ZDRAVÝ MOZOG V KAŽDOM VEKU uvádza profesorka Katarína...
01.05.2022
Konzumovať ovocie by mala byť každodenná samozrejmosť. Popri tom, že ide o najchutnejšie plody...
22.04.2022
Pri predstave jahôd si vždy zároveň predstavíme nádherný a horúci letný deň. Sladké a červené jahody...
11.04.2022
Koreňová zelenina patrí k najzákladnejším surovinám v našej kuchyni. Spestríme ňou akúkoľvek polievku...
28.03.2022
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
25.03.2022
Čo si ako prvé predstavíte, keď sa povie medovka? Okrem medu to bude asi srdce a spánok, ktoré táto liečivá...
17.03.2022
Maliny boli známe už v staroveku a neskôr sa stali obľúbenou liečivou rastlinou stredovekých kláštorných...
05.03.2022
Mrkva je jedným z najznámejších a najrozšírenejších druhov zeleniny. Je veľmi pohľadná a tiež veľmi zdravá....
20.02.2022
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
15.01.2022
Cibuľa je odpradávna pestované kuchynské korenie. Z dostupných zdrojov sa dozvedáme, že cibuľa sa k nám...
04.12.2021
Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) – nazývaná aj bylina nesmrteľnosti, u nás ako Ženšen päťlistý....
25.11.2021
Physalis je exotické ovocie, ktoré si získava popularitu aj u nás. Má protizápalové a antioxidačné účinky...
23.11.2021
Jej zdokumentovaná história siaha viac ako 3 000 rokov dozadu do severnej Číny, odkiaľ pravdepodobne...
16.11.2021
Starí Rimania na ňu nedali dopustiť a kapustu považovali za všeliek. Dokonca verili, že jej šťava zmierňuje...
11.11.2021
Tekvicové semeno je jedlé semeno tekvice. Semená sú typicky ploché a asymetricky oválne, majú bielu vonkajšiu...
11.11.2021
Pôvabné ružičky s jemnou horkastou chuťou sú typickou zimnou zeleninou. Ružičkový kel, to sú malé guľôčky...
10.11.2021
Zemiaky sú chutná a zároveň výživovo hodnotná potravina. Pod hnedou šupkou sa skrýva biela alebo žltá...
08.11.2021
Lieska obyčajná je ker dorastajúci do výšky okolo 4 až 8 metrov. Hojne rozšírená je naprieč celou Európou,...
05.10.2021
Rukola je starodávna listová zelenina, ktorej pestovanie sa začalo okolo 6. storočia. Má veľa výživových...