Zeler je vynikajúci na potenciu aj na demenciu
27.06.2023
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » STARÁME SA O NAŠE ZDRAVIE
04.07.2023
Maliny boli známe už v staroveku a neskôr sa stali obľúbenou liečivou rastlinou stredovekých kláštorných...
27.06.2023
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
21.06.2023
Konzumovať ovocie by mala byť každodenná samozrejmosť. Popri tom, že ide o najchutnejšie plody...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
23.05.2023
Význam včiel v prírode je nezastupiteľný. Sú najvýznamnejšími opeľovačmi. Práve v závere zimy sú však...
21.05.2023
Žiarivočervené šťavnaté paradajky dozaista patria medzi najvydarenejšie produkty prírody. Paradajky majú...
10.05.2023
Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) – nazývaná aj bylina nesmrteľnosti, u nás ako Ženšen päťlistý....
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
20.04.2023
S figami je to ako s datľami alebo olivami – buď ich zbožňujete alebo ich nemôžete ani cítiť. Do ktorej...
15.04.2023
Koreňová zelenina patrí k najzákladnejším surovinám v našej kuchyni. Spestríme ňou akúkoľvek polievku...
12.04.2023
Čo si ako prvé predstavíte, keď sa povie medovka? Okrem medu to bude asi srdce a spánok, ktoré táto liečivá...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
19.03.2023
Brokolica vznikla z divoko rastúcich druhov v severných oblastiach Stredozemného mora. Jej domovom je...
14.03.2023
Ak sa vaša koža na stehnách, zadku, bruchu alebo ramenách začína meniť a nadobúda vzhľad celulitídy,...
09.03.2023
Hypotyreóza alebo znížená funkcia štítnej žľazy sa sa prejavuje najmä únavou, nedostatkom energie, vypadávaním...
24.02.2023
Príchod jesene neznamená len nástup do školy, ochladzovanie či sezónu jabĺk. Významné miesto v tomto...
18.02.2023
V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
01.02.2023
Paprika je prvotriedna zelenina a keby sme ju konzumovali častejšie, ušetrili by sme si mnohé problémy...