Hrášok je malý zelený zázrak. Zvyšuje pružnosť pokožky, pevnosť vlasov a nechtov
18.02.2023

V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » bielkoviny
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
18.02.2023
V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
18.01.2023
Na pohľad ide možno len o takú trávičku, no opak je pravdou. Čerstvá a poctivo vypestovaná pažítka má...
14.01.2023
O krevetách už zrejme počul každý, hoci možno nie všestci mali aj možnosť ich ochutnať. Ide o kôrovce,...
27.12.2022
Každý kto sa len trošíčku zaujíma o zdravú výživu a nie je mu ľahostajné vlastné telo, dobre vie, že...
03.08.2022
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
19.07.2022
Žerucha je často prehliadaná listová zelená, ktorá obsahuje silné výživné látky. Jej malé, okrúhle listy...
25.11.2021
Physalis je exotické ovocie, ktoré si získava popularitu aj u nás. Má protizápalové a antioxidačné účinky...
08.11.2021
Lieska obyčajná je ker dorastajúci do výšky okolo 4 až 8 metrov. Hojne rozšírená je naprieč celou Európou,...
13.12.2020
Para orech - brazílsky orech je juhoamerický strom a tiež názov komerčne zberaných jedlých semien. Para...
29.11.2020
V 70. rokoch 20. storočia málokto vedel, čo je kivi. V 80. rokoch sa šťavnaté exotické plody sporadicky...
07.11.2020
Pohánka je veľmi prospešná ľudskému organizmu, preto by mala patriť k stáliciam nášho jedálnička. Okrem...
02.11.2020
Muškátovník pravý (Myristica fragrans) je vždyzelený strom, obvykle vysoký 5-15 m, ale občas dosahuje...
16.10.2020
Zázvor je romatický svetlohnedý koreň – hľuza kríkovitej rastliny známej v Ázii asi 4000 rokov. Oddávna...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
18.08.2020
Uhorka patrí medzi zeleninu, ktorá sa často objavuje na našom tanieri ako príloha alebo je tiež obľúbenou...
02.08.2020
Poznáte ho najmä z nedeľného vývaru alebo zo zeleninových polievok. Okrem toho, že chutí naozaj dobre,...
26.07.2020
Mak má výrazne aromatickú, olejovitú a sladkastú chuť, ktorá sa prejavuje najmä po rozdrvení. Má vysoký...
25.07.2020
Obyvateľom južných krajín môžeme len úprimne závidieť - po veľkú časť roka majú krásne teplé a slnečné...