Lieskové orechy sú zdrojom zdravých tukov
10.11.2024
Lieska obyčajná je ker dorastajúci do výšky okolo 4 až 8 metrov. Hojne rozšírená je naprieč celou Európou,...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » bielkoviny
06.12.2024
Každý kto sa len trošíčku zaujíma o zdravú výživu a nie je mu ľahostajné vlastné telo, dobre vie, že...
10.11.2024
Lieska obyčajná je ker dorastajúci do výšky okolo 4 až 8 metrov. Hojne rozšírená je naprieč celou Európou,...
18.09.2024
Uhorka patrí medzi zeleninu, ktorá sa často objavuje na našom tanieri ako príloha alebo je tiež obľúbenou...
07.07.2024
Muškátovník pravý (Myristica fragrans) je vždyzelený strom, obvykle vysoký 5-15 m, ale občas dosahuje...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
18.02.2023
V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
18.01.2023
Na pohľad ide možno len o takú trávičku, no opak je pravdou. Čerstvá a poctivo vypestovaná pažítka má...
14.01.2023
O krevetách už zrejme počul každý, hoci možno nie všestci mali aj možnosť ich ochutnať. Ide o kôrovce,...
19.07.2022
Žerucha je často prehliadaná listová zelená, ktorá obsahuje silné výživné látky. Jej malé, okrúhle listy...
02.08.2021
Poznáte ho najmä z nedeľného vývaru alebo zo zeleninových polievok. Okrem toho, že chutí naozaj dobre,...
13.12.2020
Para orech - brazílsky orech je juhoamerický strom a tiež názov komerčne zberaných jedlých semien. Para...
29.11.2020
V 70. rokoch 20. storočia málokto vedel, čo je kivi. V 80. rokoch sa šťavnaté exotické plody sporadicky...
07.11.2020
Pohánka je veľmi prospešná ľudskému organizmu, preto by mala patriť k stáliciam nášho jedálnička. Okrem...
16.10.2020
Zázvor je romatický svetlohnedý koreň – hľuza kríkovitej rastliny známej v Ázii asi 4000 rokov. Oddávna...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
26.07.2020
Mak má výrazne aromatickú, olejovitú a sladkastú chuť, ktorá sa prejavuje najmä po rozdrvení. Má vysoký...
25.07.2020
Obyvateľom južných krajín môžeme len úprimne závidieť - po veľkú časť roka majú krásne teplé a slnečné...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...