Hrozno a jeho benefity pre vaše zdravie
28.02.2024
Zrelé hrozno je výborná náhrada za sladkosti, no určite z neho nepriberiete. Obsahuje približne 80 percent...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » horčík
04.03.2024
Na čo by ste nemali zabudnúť na jar? No predsa na pŕhľavu dvojdomú (žihľavu alebo latinsky Urtica dioica)!...
28.02.2024
Zrelé hrozno je výborná náhrada za sladkosti, no určite z neho nepriberiete. Obsahuje približne 80 percent...
24.01.2024
Je len niekoľko druhov ovocia, ktoré sú pre našu krajinu tak typické ako jablká. Mnohí z nás si ešte...
18.12.2023
Priaznivý účinok póru na ľudské zdravie poznali už ľudia v staroveku. K jeho najväčším ctiteľom patril...
16.10.2023
V súčasnosti používame skôr jednoduchý názov tymián, ktorý je druhým názvom dúšky tymiánovej. Nenápadná...
12.10.2023
Reďkev čierna je úplne nenápadná zelenina, ktorú mnohí ľudia ani nepoznajú. V ponuke ovocia a zeleniny...
05.10.2023
Súťaž krásy všetkých druhov ovocia by celkom isto vyhrala broskyňa. Je krásna na pohľad, mäkučká a zamatová...
10.08.2023
Poľníček (Valeriana locusta var. Olitoria L.) je jednou z najvýživnejších odrôd hlávkového šalátu a jeho...
07.07.2023
Muškátovník pravý (Myristica fragrans) je vždyzelený strom, obvykle vysoký 5-15 m, ale občas dosahuje...
04.07.2023
Maliny boli známe už v staroveku a neskôr sa stali obľúbenou liečivou rastlinou stredovekých kláštorných...
27.06.2023
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
15.04.2023
Koreňová zelenina patrí k najzákladnejším surovinám v našej kuchyni. Spestríme ňou akúkoľvek polievku...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
19.03.2023
Brokolica vznikla z divoko rastúcich druhov v severných oblastiach Stredozemného mora. Jej domovom je...
18.02.2023
V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
01.02.2023
Paprika je prvotriedna zelenina a keby sme ju konzumovali častejšie, ušetrili by sme si mnohé problémy...
18.01.2023
Na pohľad ide možno len o takú trávičku, no opak je pravdou. Čerstvá a poctivo vypestovaná pažítka má...