Karfiol je "hlava" plná vitamínov a zdravia
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » nervy
10.05.2023
Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) – nazývaná aj bylina nesmrteľnosti, u nás ako Ženšen päťlistý....
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
18.02.2023
V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
14.05.2022
Zaujímavý príbeh pani Evy vo svojej knihe AKO MAŤ ZDRAVÝ MOZOG V KAŽDOM VEKU uvádza profesorka Katarína...
11.11.2021
Pôvabné ružičky s jemnou horkastou chuťou sú typickou zimnou zeleninou. Ružičkový kel, to sú malé guľôčky...
08.11.2021
Lieska obyčajná je ker dorastajúci do výšky okolo 4 až 8 metrov. Hojne rozšírená je naprieč celou Európou,...
15.06.2021
Majú svoju tradíciu v dávnej minulosti, avšak v ostatnom čase veľmi získavajú na popularite. Používajú...
13.12.2020
Para orech - brazílsky orech je juhoamerický strom a tiež názov komerčne zberaných jedlých semien. Para...
06.07.2020
Je dokázané, že problémy so zmenami nálad, úzkosťami a depresívnymi stavmi majú častejšie ľudia, ktorí...
21.06.2020
Nekvalitný spánok alebo jeho nedostatok výrazne škodí mozgu. Môžu zlé spacie návyky skutočne spôsobiť...
15.06.2020
Zaujímavý príbeh do knihy AKO MAŤ ZDRAVÝ MOZOG V KAŽDOM VEKU profesorky Kataríny Horákovej napísala aj...
09.06.2020
Estragón je korenina často využívaná napríklad v stredomorskej alebo francúzskej kuchyni. Má výraznú...
08.06.2020
Asi každý človek má niekoľkokrát za život obdobie, kedy ho trápia rôzne problémy a výsledkom je nespavosť....
30.05.2020
Spánok je aktívnym procesom. Dôležitá je nielen jeho dĺžka, ale aj kvalita. Veľmi výrazne ovplyvňuje...
21.05.2020
O nervóznych ľuďoch zvyčajne uvažujeme v tom zmysle, že jednoducho majú takú povahu. Nie je to však len...
30.04.2020
Na Slovensku by sme museli pod lupou hľadať človeka, ktorý v živote neochutnal ríbezle, ktorý nevie,...
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...
18.03.2020
Bylinka na pohľad ako každá, no predsa iná. Rozmarín je výnimočný nielen intenzitou vône, ale aj svojimi...