Gaštany sú jesenná pochúťka so zdravotnými benefitmi
19.10.2025
Aká by to bola jeseň bez gaštanov? Bez ich krásneho jesenného sfarbenia a bez detí, ktoré zbierajú ich...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » omega-3 mastné kyseliny
23.10.2025
Šošovica netrhá hitparády obľúbených potravín a to je škoda. Nie jej, ale vaša. Obsahuje totiž množstvo...
19.10.2025
Aká by to bola jeseň bez gaštanov? Bez ich krásneho jesenného sfarbenia a bez detí, ktoré zbierajú ich...
13.10.2025
Chren pochádza z južnej Európy a zo západnej Ázie, kde sa naň odkazuje v celej histórii. Sila a dôležitosť...
02.10.2025
Rukola je starodávna listová zelenina, ktorej pestovanie sa začalo okolo 6. storočia. Má veľa výživových...
21.01.2025
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...
14.11.2024
Tekvicové semeno je jedlé semeno tekvice. Semená sú typicky ploché a asymetricky oválne, majú bielu vonkajšiu...
10.11.2024
Lieska obyčajná je ker dorastajúci do výšky okolo 4 až 8 metrov. Hojne rozšírená je naprieč celou Európou,...
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
18.01.2023
Na pohľad ide možno len o takú trávičku, no opak je pravdou. Čerstvá a poctivo vypestovaná pažítka má...
14.01.2023
O krevetách už zrejme počul každý, hoci možno nie všestci mali aj možnosť ich ochutnať. Ide o kôrovce,...
19.07.2022
Žerucha je často prehliadaná listová zelená, ktorá obsahuje silné výživné látky. Jej malé, okrúhle listy...
05.01.2021
Máte riedke a matné vlasy a túžite, aby boli lesklé a silné? Nie je to len o márnivosti. Vzhľad vlasov...
25.10.2020
Chia semienka pripomínajú síce náš mak, no pochádzajú z rastliny Salvia Hispanica L., ktorá rastie najmä...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
26.07.2020
Mak má výrazne aromatickú, olejovitú a sladkastú chuť, ktorá sa prejavuje najmä po rozdrvení. Má vysoký...
09.06.2020
Estragón je korenina často využívaná napríklad v stredomorskej alebo francúzskej kuchyni. Má výraznú...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
09.05.2020
U nás by ste vo voľnej prírode hľadali avokádo zbytočne. Jeho pôvod je totiž exotický. Vo svojej domovine,...
27.04.2020
Klasická biela či červená fazuľa je u nás pravdepodobne tradičnou súčasťou jedálnička. Pripravujú sa...
21.04.2020
Egreše patria u nás k obľúbenému drobnému ovociu. Pestujú sa všade tam, kde sa darí ríbezliam. Plody...