Brusnice sú zázračné bobuľky plné vitamínov
24.04.2023

Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » omega-3 mastné kyseliny
02.10.2023
Rukola je starodávna listová zelenina, ktorej pestovanie sa začalo okolo 6. storočia. Má veľa výživových...
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
18.01.2023
Na pohľad ide možno len o takú trávičku, no opak je pravdou. Čerstvá a poctivo vypestovaná pažítka má...
14.01.2023
O krevetách už zrejme počul každý, hoci možno nie všestci mali aj možnosť ich ochutnať. Ide o kôrovce,...
21.10.2022
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...
05.10.2022
Chren pochádza z južnej Európy a zo západnej Ázie, kde sa naň odkazuje v celej histórii. Sila a dôležitosť...
14.08.2022
Šošovica netrhá hitparády obľúbených potravín a to je škoda. Nie jej, ale vaša. Obsahuje totiž množstvo...
19.07.2022
Žerucha je často prehliadaná listová zelená, ktorá obsahuje silné výživné látky. Jej malé, okrúhle listy...
11.11.2021
Tekvicové semeno je jedlé semeno tekvice. Semená sú typicky ploché a asymetricky oválne, majú bielu vonkajšiu...
08.11.2021
Lieska obyčajná je ker dorastajúci do výšky okolo 4 až 8 metrov. Hojne rozšírená je naprieč celou Európou,...
05.01.2021
Máte riedke a matné vlasy a túžite, aby boli lesklé a silné? Nie je to len o márnivosti. Vzhľad vlasov...
25.10.2020
Chia semienka pripomínajú síce náš mak, no pochádzajú z rastliny Salvia Hispanica L., ktorá rastie najmä...
03.10.2020
Aká by to bola jeseň bez gaštanov? Bez ich krásneho jesenného sfarbenia a bez detí, ktoré zbierajú ich...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
23.08.2020
Špenát patrí medzi typické druhy zeleniny našich zemepisných šírok. Tradične ho pestujú záhradkári, ale...
26.07.2020
Mak má výrazne aromatickú, olejovitú a sladkastú chuť, ktorá sa prejavuje najmä po rozdrvení. Má vysoký...
09.06.2020
Estragón je korenina často využívaná napríklad v stredomorskej alebo francúzskej kuchyni. Má výraznú...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
09.05.2020
U nás by ste vo voľnej prírode hľadali avokádo zbytočne. Jeho pôvod je totiž exotický. Vo svojej domovine,...
27.04.2020
Klasická biela či červená fazuľa je u nás pravdepodobne tradičnou súčasťou jedálnička. Pripravujú sa...