Hrozno a jeho benefity pre vaše zdravie
28.02.2024
Zrelé hrozno je výborná náhrada za sladkosti, no určite z neho nepriberiete. Obsahuje približne 80 percent...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » minerály
04.03.2024
Na čo by ste nemali zabudnúť na jar? No predsa na pŕhľavu dvojdomú (žihľavu alebo latinsky Urtica dioica)!...
28.02.2024
Zrelé hrozno je výborná náhrada za sladkosti, no určite z neho nepriberiete. Obsahuje približne 80 percent...
18.12.2023
Priaznivý účinok póru na ľudské zdravie poznali už ľudia v staroveku. K jeho najväčším ctiteľom patril...
16.10.2023
V súčasnosti používame skôr jednoduchý názov tymián, ktorý je druhým názvom dúšky tymiánovej. Nenápadná...
12.10.2023
Reďkev čierna je úplne nenápadná zelenina, ktorú mnohí ľudia ani nepoznajú. V ponuke ovocia a zeleniny...
05.10.2023
Súťaž krásy všetkých druhov ovocia by celkom isto vyhrala broskyňa. Je krásna na pohľad, mäkučká a zamatová...
02.10.2023
Rukola je starodávna listová zelenina, ktorej pestovanie sa začalo okolo 6. storočia. Má veľa výživových...
15.09.2023
Na Facebook profesora Ivana Hričovského prišla otázka od Marcely Jankovičovej z Banskej Bystrice: - Manžel...
10.08.2023
Poľníček (Valeriana locusta var. Olitoria L.) je jednou z najvýživnejších odrôd hlávkového šalátu a jeho...
06.08.2023
Je tu leto. Čas, keď budeme chcieť, aby naše telo vyzeralo krásne, bez faldíkov a tukových vankúšikov....
27.06.2023
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
21.05.2023
Žiarivočervené šťavnaté paradajky dozaista patria medzi najvydarenejšie produkty prírody. Paradajky majú...
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
20.04.2023
S figami je to ako s datľami alebo olivami – buď ich zbožňujete alebo ich nemôžete ani cítiť. Do ktorej...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
24.02.2023
Príchod jesene neznamená len nástup do školy, ochladzovanie či sezónu jabĺk. Významné miesto v tomto...
18.02.2023
V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...