Účinky medu, o ktorých ste možno nevedeli
17.08.2024

Prvá pomoc pri bolesti hrdla je hrnček čaju s medom a citónom. Pravdepodobne aj vám v chladnom období...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » minerály
24.08.2024
Cesnak pozná ľudová medicína už veľmi dlho. Prvé zdokumentované zmienky o ňom siahajú do hlbokej minulosti,...
17.08.2024
Prvá pomoc pri bolesti hrdla je hrnček čaju s medom a citónom. Pravdepodobne aj vám v chladnom období...
10.08.2024
Poľníček (Valeriana locusta var. Olitoria L.) je jednou z najvýživnejších odrôd hlávkového šalátu a jeho...
06.08.2024
Je tu leto. Čas, keď budeme chcieť, aby naše telo vyzeralo krásne, bez faldíkov a tukových vankúšikov....
27.06.2024
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
28.02.2024
Zrelé hrozno je výborná náhrada za sladkosti, no určite z neho nepriberiete. Obsahuje približne 80 percent...
05.10.2023
Súťaž krásy všetkých druhov ovocia by celkom isto vyhrala broskyňa. Je krásna na pohľad, mäkučká a zamatová...
02.10.2023
Rukola je starodávna listová zelenina, ktorej pestovanie sa začalo okolo 6. storočia. Má veľa výživových...
15.09.2023
Na Facebook profesora Ivana Hričovského prišla otázka od Marcely Jankovičovej z Banskej Bystrice: - Manžel...
08.08.2023
Pri predstave jahôd si vždy zároveň predstavíme nádherný a horúci letný deň. Sladké a červené jahody...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
21.05.2023
Žiarivočervené šťavnaté paradajky dozaista patria medzi najvydarenejšie produkty prírody. Paradajky majú...
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
20.04.2023
S figami je to ako s datľami alebo olivami – buď ich zbožňujete alebo ich nemôžete ani cítiť. Do ktorej...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
24.02.2023
Príchod jesene neznamená len nástup do školy, ochladzovanie či sezónu jabĺk. Významné miesto v tomto...
18.02.2023
V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
01.02.2023
Paprika je prvotriedna zelenina a keby sme ju konzumovali častejšie, ušetrili by sme si mnohé problémy...