Sacharidy a vaša nálada
06.07.2020
Je dokázané, že problémy so zmenami nálad, úzkosťami a depresívnymi stavmi majú častejšie ľudia, ktorí...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » horčík
12.07.2020
Možno si myslíte, že čokoláda patrí k hriešnym jedlám, pretože jej nedokážete odolať, hoci sa snažíte...
06.07.2020
Je dokázané, že problémy so zmenami nálad, úzkosťami a depresívnymi stavmi majú častejšie ľudia, ktorí...
09.06.2020
Estragón je korenina často využívaná napríklad v stredomorskej alebo francúzskej kuchyni. Má výraznú...
25.05.2020
Čerešne máme radi hádam všetci – navyše sú to zdravé a prospešné červené plody, ktoré by mali, teda aspoň...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
24.05.2020
Keď sa povie „plesnivý“, väčšina ľudí ohŕňa nos. Pleseň zaváňa niečím starým, pokazeným a škodlivým –...
18.05.2020
Tekvice, cukety, patizóny… Záhrady sú plné týchto zeleninových dobrôt, ktoré sú nenáročné na pestovanie,...
17.05.2020
Sedatíva nie sú tým správnym riešením! Ani vy si už neviete spomenúť na noc, ktorú by ste celú prespali?...
16.05.2020
Väčšinou ho poznáme ako typicky vianočné korenie do medovníkov, vareného vína, punču, ovocných kompótov...
11.05.2020
Mandle predstavujú semená mandle obyčajnej, ktorú radíme do čeľade ružovité. Získavajú sa odstránením...
09.05.2020
U nás by ste vo voľnej prírode hľadali avokádo zbytočne. Jeho pôvod je totiž exotický. Vo svojej domovine,...
07.05.2020
Čínska kapusta netvorí hlávky, má tmavozelené stopkaté listy, u niektorých odrôd sú stopky široké, biele....
30.04.2020
Na Slovensku by sme museli pod lupou hľadať človeka, ktorý v živote neochutnal ríbezle, ktorý nevie,...
29.04.2020
Mladšia generácia pravdepodobne pojem srvátka ani nepozná, ale staršia určite bude súhlasiť s tým, že...
27.04.2020
Klasická biela či červená fazuľa je u nás pravdepodobne tradičnou súčasťou jedálnička. Pripravujú sa...
21.04.2020
Egreše patria u nás k obľúbenému drobnému ovociu. Pestujú sa všade tam, kde sa darí ríbezliam. Plody...
18.04.2020
Amarant, u nás známy tiež ako láskavec, je bezlepková pseudocereália s vysokým obsahom bielkovín i vlákniny....
15.04.2020
Človek objavil čaro mišpúľ pred 3 000 rokmi a odvtedy ju s obľubou pestuje. Jej odborný názov Mespilus...
12.04.2020
Hovorí sa jej tiež najslávnejšia burina na svete. Všimnite si jej botanický názov: Púpava lekárska. Slovíčko...
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...