Prečo by sme mali jesť orechy?
21.01.2025
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...
Úvod » Ochrana rastlín » Arbokol Classic - štepársky tmel - 250 g
.
Arbokol Classic
štepársky tmel 250 ml
.
Arbokol Classic je štepársky tmel, ktorý sa používa pre liečbu najrôznejších poranení na poškodených plodinách ako sú rezy a prerezávanie. Jeho univerzálna použiteľnosť zahŕňa rôzne druhy rastlín, stromov a kríkov. Tento produkt vytvára účinný ochranný film, ktorý chráni ošetrené miesto pred nežiaducimi vplyvmi vonkajšieho prostredia. Po zaschnutí sa film ľahko prispôsobí ďalšiemu rastu bez akejkoľvek praskliny, čím si zachováva svoje vynikajúce ochranné vlastnosti.
.
Je vhodný na všetky rastliny, stromy a kry - na ošetrenie po reze a prerezávke alebo inom poškodení. Vosk po zaschnutí vytvorí súvislý a hojivý film zo živice. Nedovolí vniknuť plesniam a baktériám do pletiva rastlín cez otvorené rany po vrúbľovaní a reze.
.
Použitie
Aplikujte na ovocné stromy a kríky a to pri rezných ranách, štepení a vrúbľovaní
Používajte za studena, najlepšie pri teplote vyššej ako10 °C
.
Aplikácia
Prípravok nanášajte na určené miesta špachtľou
Pred nanesením najprv odstráňte poškodenú kôru
Ošetrenie vykonajte ihneď po očkovaní, vrúbľovaní, poranení alebo prerezávke stromu
Aplikovať môžete za dažďa i mrazu
Prípadné zamrznutie prípravku nemá negatívny vplyv na jeho kvalitu
Najlepšie roztierateľný je pri teplote nad 10 °C
Na uvedenú teplotu ho môžete zahriať vo vodnom kúpeli, na slnku alebo v teplej miestnosti, nie na priamom ohni
Po použití pred uzavretím dôkladne očistite uzáver a nádobu od zvyškov vosku textilnou utierkou
Použité náradie na nanášanie očistite ihneď po aplikácii otieraním o kôru stromu
.
Dávkovanie
Pri rezných ranách, štepení a vrúbľovaní vytvoríte asi 0,2 až 0,3 mm súvislý film
Prípravok neobsahuje toxické látky a nemá fytotoxické a iné negatívne vedľajšie účinky
.
Skladovanie
Pri teplote okolo 10 °C
Pri nižšej teplote tuhne, avšak bez znehodnotenia
Ohriatím na uvedenú teplotu ho dostanete do pôvodného stavu
.
.
Číslo autorizácie ÚKSÚP: 22-01298-PM
.
Tmel je doodávaný spolu s prostriedkom na aplikáciu.
NAJPREDÁVANEJŠIE
10.02.2025
Hlávkový šalát patrí k najstarším pestovaným druhom zeleniny s vysokou biologickou hodnotou. Konzumujú...
08.02.2025
Martin Ruhmann, Brno, sa pýta: - Ako mám pestovať previsnuté jahody, kedy je vhodné ich vysádzať. Videl...
31.01.2025
Spomínate si, ako ste v detstve liezli na jablone? Chuť slnečných lúčov v každom kúsku šťavnatého ovocia...
21.01.2025
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...