Čo spôsobuje poškodenie papriky?
22.10.2025
Pani Miriam Kotorová na profil poslala otázku: - V skleníku pestujeme papriky a pri ich postupnom dozrievaní...
Úvod » Bestsellery » Calmati 250 ml
.

CALMATI 250 ml
.
Kvapalný prípravok určený na ošetrovanie ovocných drevín a viniča vo forme opakovaných postrekov na zvýšenie odolnosti rastlín. Po aplikácii mykoríza vyvoláva v rastline stimuláciu spevňovania bunkových stien, predlžovanie koreňov, tvorbu kalusu a lignínu. Ale aj produkciu antioxidantov, ako sú fytoalexíny a polyfenoly, ktoré pomáhajú endogénnej obrane rastlín.
.
Rozsah a spôsob použitia
Symbiotické pôsobenie baktérií rizosféry a mykorízy indukuje rastové stimulačné procesy vo vnútri rastliny.
Produkt aktivuje mechanizmy obranných reakcií a rastlina je odolná voči nepriaznivým vplyvom okolitého prostredia.
Rastlina je vitálnejšia, lepšie čerpá živiny z pôdy a lepšie znáša stresové situácie ako je napríklad sucho, ľadovec a pod.
Mykoríza vyvoláva v rastline stimuláciu spevňovania bunkových stien, predlžovanie koreňov, tvorbu kalusu a lignínu, ako aj produkciu antioxidantov, ako sú fytoalexíny a polyfenoly, ktoré pomáhajú endogénnej obrane rastlín.
.
Obsah mikroorganizmov
- Mykorízne huby (Glomus spp.) 2%
- Rizosférne baktérie 1x10 na 9 KTJ/g
- Bacillus psychrodurans
- Bacillus licheniformis
- Bacillus spp.
.
V ekologickom poľnohospodárstve
Prípravok nezanecháva reziduá.
Povolené v ekologickom poľnohospodárstve.
Všetky baktérie obsiahnuté v produkte sú prirodzenou súčasťou pôdy.
Ochranná doba - 0 dní.
Nemiešať s produktami obsahujúcimi síru a meď!
Skladovať na suchom a chladnom mieste.
Neskladovať v blízkosti zdrojov tepla.
.
Zvýšenie odolnosti ovocných drevín
Bakteriálny biologický prípravok zvyšujúci odolnosť ovocných drevín voči hubovým chorobám.
Symbiotický účinok pôdnych baktérií a mykorízy indukuje v rastline ochranné mechanizmy proti hubovým chorobám ako sú múčnatka, peronospóra, Botrytis cinerea, Alternaria, Puccinia, Venturia, Monilia, Nectria.
Mykoríza vyvoláva v rastline stimuláciu zhrubnutia bunkovej steny, predĺženia koreňov, produkciu kalusu a lignínu, ako aj produkciu antioxidantov, ako sú fytoalexíny a polyfenoly, ktoré pomáhajú endogénnej obrane rastliny.
Najväčší význam produktu spočíva v aplikácii počas kvitnutia, kedy prípravok vytvorí na povrchu kvetov ochranný film, cez ktorý patogénny nedokážu preniknúť a napadnúť formujúce sa plody.
.
Ovocné dreviny
Najdôležitejšia aplikácia je v čase kvitnutia, keď je otvorených 75 % kvetov.
Ďalšie aplikácie počas vegetácie v závislosti od výskytu chorôb.
.
Vinič
Najdôležitejšia aplikácia je v čase kvitnutia, keď je otvorených 75 % kvetov.
Ďalšie aplikácie počas vegetácie v závislosti od výskytu chorôb.
.
.
.
.
.
.
.
| Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
| Hmotnosť: | 300 g | ||
NAJPREDÁVANEJŠIE
25.10.2025
Zázvor je romatický svetlohnedý koreň – hľuza kríkovitej rastliny známej v Ázii asi 4000 rokov. Oddávna...
24.10.2025
Ak máte pocit, že starecké škvrny ľuďom prezrádzajú, že ste už za zenitom, možno je čas, aby ste tmavú...
23.10.2025
Šošovica netrhá hitparády obľúbených potravín a to je škoda. Nie jej, ale vaša. Obsahuje totiž množstvo...
22.10.2025
Pani Miriam Kotorová na profil poslala otázku: - V skleníku pestujeme papriky a pri ich postupnom dozrievaní...