Prečo by sme mali jesť orechy?
21.01.2025
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...
Úvod » Ochrana rastlín » Choroby » Hubové choroby » URTICA RTU 1 liter
.
URTICA RTU proti škodcom a chorobám 1 liter
.
Vďaka prirodzenej sile žihľavy posilňuje základná zložka Urtica spp. rastlinné bunky a pomáha rastlinám brániť sa proti škodcom a hubovým chorobám.
RTU je prípravok pripravený k priamemu použitiu.
.
Zloženie:
vodný roztok základnej látky Urtica spp.
.
Hlavná zložka Urtica sa získava zo žihľavy špeciálnym procesom fermentácie. Kyseliny (kyselina šťaveľová a kyselina mravčia), ktoré sa počas procesu uvoľňujú, a tiež aj histamíny, pomáhajú ošetreným rastlinám brániť sa proti škodlivému hmyzu a roztočom. Okrem toho je základná zložka žihľavy bohatá na kyseliny kremičité, ktoré pomáhajú spevňovať bunkové steny, a tým pomáhajú odrážať útoky škodcov a hubových ochorení. Tieto účinky sú pozitívne podporované ďalšími obsiahnutými živinami, čím sa účinne podporuje zdravie rastlín.
.
Návod na použitie:
Prípravok Urtica RTU je určený na okamžité použitie bez potreby riedenia. Pred použitím fľašu dobre pretrepte. Rovnomerne postriekajte hornú a spodnú časť rastliny. Pri veľkoplošnom použití najprv vyskúšajte na malej ploche. Pri teplotách nad 25°C odporúčame aplikáciu ráno alebo večer. 1 liter pripraveného na použitie (t.z. jedna fľaša Urtica RTU 1L) vystačí na cca. 20m2. Ak je potrebná lekárska pomoc, pripravte si obal alebo etiketu.
.
Skladovanie:
Prípravok skladujte v pôvodnom uzavretom obale na suchom mieste.
Chráňte pred zmrznutím.
Uchovávajte mimo dosahu detí.
Obsah / obal zlikvidujte vhodným spôsobom.
Výrobca nezodpovedá za následky nesprávneho použitia.
.
Čo sú to základné látky?
Podľa článku 23 Nariadenia (ES) č. 1107/2009 o uvádzaní prípravkov na ochranu rastlín na trh, kategória základných látok zahŕňa látky, ktoré sa primárne nepoužívajú na ochranu rastlín, ale sú užitočné na ochranu rastlín. Podľa definície Spolkového úradu pre ochranu spotrebiteľa a bezpečnosť potravín (BVL) sú základné látky neškodné látky povolené ako základné látky, ktoré sa okrem iného používajú aj pri výrobe potravín, krmív alebo kozmetiky a nemajú škodlivé účinky na človeka alebo životné prostredie.
NAJPREDÁVANEJŠIE
10.02.2025
Hlávkový šalát patrí k najstarším pestovaným druhom zeleniny s vysokou biologickou hodnotou. Konzumujú...
08.02.2025
Martin Ruhmann, Brno, sa pýta: - Ako mám pestovať previsnuté jahody, kedy je vhodné ich vysádzať. Videl...
31.01.2025
Spomínate si, ako ste v detstve liezli na jablone? Chuť slnečných lúčov v každom kúsku šťavnatého ovocia...
21.01.2025
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...