Variť či nevariť zeleninu?
16.11.2025
Variť, či nevariť zeleninu - to je častá polemika medzi ľuďmi, ktorí zo svojej stravy chcú, čo najviac...
Úvod » Mykorhízne huby » Pre lepšiu úrodu
.
E-Shop ZELENÝ JEŽKO ponúka svojim priateľom kombináciu mykorhíznych húb Symbivit 85% všetkých rastlín a Symbivit zelenina v 750-gramových baleniach spolu s bestsellerom z pera profesora Ivana Hričovského a odborníka na biologickú ochranu Zoltána Tamašeka. Ďalšia z atraktívnych kombinácií zo série Balíky.
-
Táto kombinácia je výnimočná a nezískate ju s takouto zľavou nikde inde na internete! Navyše je to vynikajúci dar pre nadšených záhradkárov. V jednej "kope" získajú množstvo cenných informácií a pomocníkov, ktorí zlepšia úrodnosť rastlín vo vašej záhrade.
.
.

SYMBIVIT 85% všetkých rastlín 750 g
.
Prípravok SYMBIVIT® je založený na využití skvelých vlastnosti mykorhíznych húb. Ide o granulovaný prípravok, ktorý sa ľahko používa a vaše rastliny z neho budú mocť čerpať to najlepšie pre ich krásu, rast a odolnosť. Mykorhízne huby obsiahnuté v Symbivite sa napoja na korene vašich rastlín budú rásť, čerpať živiny z pôdy a podporovať rastlinu počas jej celého života.
.
Účinok SYMBIVITU
Vhodný pre
Nevhodný pre
Aplikácia a dávkovanie
Aplikuje sa pomocou priloženej odmerky (15 g). Pri použití na záhonoch nasypte prípravok na dno výsadbovej jamky tak, aby sa vytvorila súvislá vrstva (1 cm) vysaďte rastlinu. Pri použití v kvetináčoch je dávka 1 odmerka na každý 1 liter objemu kvetináče. Prípravkom nemôžete rastlinu predávkovať. Prípravok je možné aplikovať plošne vo vrstve cca 3 cm pod semená pred samotným výsevom (15 g / m²). Najprv aplikujte prípravok, potom prekryte vrstvou zeminy a na plochu vysejte semená.
.
.
.
SYMBIVIT - zelenina 750 g
.
Vyskúšajte úplne jedinečný spôsob ošetrenia vašej zeleniny pomocou prípravku SYMBIVIT PARADAJKY A PAPRIKY®. Vytvorená mykorhíza umožňuje lepší a dlhodobý príjem vody a živín (najmä fosforu a draslíka) a ich efektívnejšie dodanie rastlinám predovšetkým v období dozrievania plodov.
.
Účinok SYMBIVIT paradajky a papriky
Aplikácia a dávkovanie
Prípravok musí prísť do kontaktu s koreňmi rastlín. Dávkujte 15 g (1 odmerku, tj. 20 ml) na rastlinu. Prípravok nasypte na dno výsadbovej jamky, zapravte do substrátu a vysaďte rastlinu. Ošetrenie už vyrastených rastlín sa vykonáva vyhĺbením 2-4 dier okolo rastliny, do ktorých sa aplikuje 30 až 45 g prípravku na rastlinu.
Plošná aplikácia spočíva v zapravení prípravku 3 cm pod povrch pred sejbou, v dávke 150 g / m². Prípravok sa môže zmiešať so substrátom v pomere 1,5: 100. Nie je možné rastlinu predávkovať - vyššia dávka zaistí lepší rozvoj mykorhízy.
.
ROK V OVOCNEJ ZÁHRADE
.
Na trh prichádza kniha nestora slovenského ovocinárstva a záhradníctva profesora Ivana Hričovského (23.1.1932 - 2.7.2024), jeho dlhoročného vydavateľa a spolupracovníka Borisa Horáka a odborníka na biologickú ochranu Zoltána Tamašeka. Publikácia, ktorá by nemala chýbať v knižnici žiadneho skúseného i menej skúseného záhradkára u nás. Nielenže prináša mnoho praktických rád do záhrady, ale chronologicky upozorňuje na nevyhnutné kroky pri pestovaní ovocných stromov a drobného ovocia a ich ochrane.
.
Nepreberné množstvo cenných rád pre prácu v ovocnom sade či v záhrade
Profesor Ivan Hričovský v publikácii pretavil svoje celoživotné vedomosti a skúsenosti do písomnej formy a všetky užitočné informácie veľmi prakticky zoradil do jednotlivých mesiacov roka. Kniha sa tak pre mnohých stala návodom postupu prác pri výsadbe, pestovaní i ochrane jabloní, hrušiek, sliviek a ďalších ovocných stromov, ako aj obľúbeného drobného ovocia. Ivan Hričovský knihu pripravoval po konzultáciach s ďalšími najuznávanejšími slovenskými odborníkmi. Knihu koncipoval so zameraním, aby v nej čitatelia mohli nájsť nepreberné množstvo cenných rád pre prácu v ovocnom sade či v záhrade.
.
.

.
Postup prác v chronologickom poradí
Profesor Hričovský desiatky rokov na každom svojom stretnutí so záhradkármi prezentoval jednotlivé činnosti, ktoré opisuje v knihe. Mnohí záhradkári od týchto stretnutí dodržiavajú uvedený postup prác v chronologickom poradí, ako im odporúčajú autori v knihe a aj vďaka tejto publikácii nezabudnú na žiaden dôležitý pestovateľský krok v ovocnej záhrade počas celého roka.
.
Aj na tému biologickej ochrany
Pri stovkách stretnutí so záhradkármi Ivan Hričovský dostal mnoho otázok na tému biologickej ochrany. Preto si prizval do autorského kolektívu uznávaného odborníka v tejto oblasti Ing. Zoltána Tamašeka. Ten knihu doplnil o mnoho praktických rád súvisiacich s touto problematikou. Z. Tamašek, takisto v chronologickom poradí, rozšíril publikáciu o veľmi cenné informácie pre každého záhradkára, ktorý nechce na svojich stromoch a kríkoch robiť chemickú ochranu.
.
.
Desiatky praktických rád
Toto najnovšie vydanie sme rozšírili aj o desiatky praktických rád z najznámejšieho a najväčšieho slovenského záhradkárskeho profilu na Facebooku Rady.do.zahrady.profesor.Hricovsky. V polovici roku 2025 má tento profil už vyše 162 000 sledovateľov, ktorí sa denno-denne tešia na nové a nové praktické rady. Profesor Hričovský sa v nich počas svojho života venoval všetkým oblastiam záhradkárskeho života - témam, ktoré zaujímajú každého záhradkára u nás. Boris Horák spolu so svojími spolupracovníkmi v tom pokračuje aj po jeho odchode na večný odpočinok.
.
Studnica návodov a postupov pri pestovaní chutného ovocia
Keďže posledné roky popularita facebookového profilu neustále rastie, rozhodli sme sa aj túto vynovenú knihu doplniť o cenné praktické rady pestovateľov ovocných stromov a kríkov, rozdelené chronologicky do jednotlivých mesiacov kalendárneho roka. Veľmi si prajeme, aby táto kniha bola pre jej čitateľov studnicou návodov a postupov pri pestovaní chutného ovocia vo vlastnej záhradke. Svojím bohatým obsahom je preto maximálne predurčená.
.
| Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
| Vydavateľstvo: | Plat4M Books | ||
| Rok vydania: | 2019 | ||
| Hmotnosť: | 1 650 g | ||
NAJPREDÁVANEJŠIE
19.11.2025
Pán Dominik Mišánik na profil poslal otázku: - Kamarát ma orech kráľovský - odrodu Jupiter, ale iba...
18.11.2025
Pôvabné ružičky s jemnou horkastou chuťou sú typickou zimnou zeleninou. Ružičkový kel, to sú malé guľôčky...
17.11.2025
Výber vhodného miesta v záhradke pre jednotlivé druhy je veľmi dôležitý. Pri rozhodovaní sa, ktoré...
16.11.2025
Variť, či nevariť zeleninu - to je častá polemika medzi ľuďmi, ktorí zo svojej stravy chcú, čo najviac...