Sú jemné, sladké aj bez cukru, výživné, bezlepkové. Obsahujú bielkoviny, vlákninu a môžete ich kombinovať s obľúbeným lekvárom, javorovým sirupom, medom, jogurtom.
POTREBUJEME:
- 1 banán
- 150 ml prírodného gréckeho jogurtu
- 2 vajcia
- 100 g rozmixovaných alebo napučaných a vyžmýkaných ovsených vločiek
- 1 čl prášku do pečiva
- 30 g masla rozpusteného, ale nie horúceho
- podľa chuti a preferencií môžete pridať vanilkový alebo škoricový cukor či med – nie je to potrebné, pretože banán je sladký
AKO NA TO?
Rozpučte banán, vmiešajte doň jogurt a vajíčka. Pridajte ovsené vločky, prášok do pečiva a rozmixujte dohladka. Cesto zjemnite roztaveným vychladnutým maslom. Rozohrejte panvicu a naberačkou naň nalievajte cesto. Pečte do zlato-hneda z oboch strán.