Palacinky na sladko má určite každý rád. Skúste ich naplniť zmesou kuracieho mäsa a hrášku, polejte bešamelom, posypte syrom a dajte zapiecť do rúry alebo vypečme v rozpálenom oleji na panvici.
Čo budeme potrebovať na prípravu?
Palacinky
- 2 ks vajec
- 2 šálky mlieko
- 1,5 šálky hladká múka
- 1/2 lyžičky soľ
- olej na vyprážanie
Náplň
- 600 g kuracie prsia
- 1 ks cibuľa
- 2 ks paprika
- 1 ks paradajka
- 150 g hrášok
- soľ
- korenie
- červená paprika
Bešamel
- 2 lyžice maslo
- 1,5 lyžice hladká múka
- 2 šálky mlieko
- soľ
- korenie
- syr na strúhanie
Postup
Najskôr si pripravíme palacinky. Klasicky zmiešame mlieko, vajíčka, soľ a múku a na malom množstve oleja vyprážame palacinky. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a vyprážame dozlata. Pridáme mäso nakrájané na kocky a necháme ho zatiahnuť. Pridáme hrášok, nakrájanú a olúpanú paradajku a podusíme 6 až 7 minút. Pripravíme si vyššiu formu na pečenie a poukladáme palacinky, ktoré sme naplnili pripravenou plnkou.
Vrch polejeme bešamelom, ktorý pripravíme nasledovne:
Maslo rozpustíme, pridáme múku a krátko orestujeme. Pridáme mlieko a miešaním celú hmotu spojíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Vrch ešte posypeme strúhaným syrom a zapečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata alebo vypečme v rozpálenom oleji na panvici.