Grilované jedlá pripravované nad otvoreným plameňom v záhrade či pri rodinnom dome sú veľmi obľúbené u mnohých z nás. Ako úžasný doplnok k ním patria chutné ovocné dezerty. Predstavme si niektoré aj s návodmi na prípravu. Dobrú chuť!
Ak hľadáte námety na prípravu grilovaných jedál, nájdete ich v krásnej ilustrovanej publikácii Grilujeme po celý rok. Veríme, že vám dve stovky vybraných receptov na grilované pokrmy z mäsa, hydiny, rýb a plodov mora, rovnako ako zo zeleniny či ovocia, doplnené návodmi na grilovacie marinády, omáčky a dipy, spolu s niekoľkými desiatkami rád a tipov pre úspešné grilovanie, prídu vhod a prinesú vám nevšedné kulinárske zážitky.
Predstavme si niektoré ovocné dezerty.
Jahodový koktail s čokoládou
Suroviny
500 g jahôd
Cukor podľa chuti
100 ml vanilkovej zmrzliny
500 ml mlieka
Čokoládová omáčka
Postup prípravy
Najprv dobre vychladíme koktailové poháre. Jahody očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Nakrájame ich na kúsky, vysypeme do mixéru, dosypeme cukrom, zalejeme mliekom, pridáme zmrzlinu a všetko rozmixujeme. Koktail podľa chuti prisladíme a ešte krátko rozmixujeme. Do vychladnutých pohárov k okraju vytlačíme v rovnakých rozostupoch čokoládovú omáčku, necháme ju mierne stiecť a do pohárov nalejeme koktail.
DOMÁCA ČOKOLÁDOVÁ OMÁČKA
Postup prípravy
Vo vodnom kúpeli zohrejeme 90 g čokolády a 50 ml smotany a spoločne ich miešame, kým trochu nevychladnú.
Čučoriedkový pohár
Suroviny
2 hrnčeky čučoriedok
400 g kyslej smotany
1 stužovač šľahačky
1 lyžica práškového cukru
Šťava z 1/4 citróna
1 vanilkový cukor
Piškóty
Postup prípravy
Polovicu kyslej smotany rozšľaháme s práškovým cukrom, stužovačom šľahačky a hrnčekom čučoriedok. Zostatok smotany rozmiešame s vanilkovým cukrom. Do pohárov navrstvíme čučoriedkovú smotanu, vrstvy prekladáme čučoriedkami. Podávame s piškôtami.
Maliny so zmrzlinou
Suroviny
950 g malín
8 cukrárskych piškót
8 lyžíc malinového likéru
4 porcie zmrzliny
200 g smotany na šľahanie
2 lyžice citrónovej šťavy
Postup prípravy
Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku a opatrne do nej vmiešame lyžičku roztlačených malín. Piškóty nahrubo podrvíme, najlepšie v plastovom vrecúšku, kuchynským valčekom. Podrvené piškóty nasypeme striedavo s malinami do pohárov a zalejeme ich likérom. Pridáme porciu zmrzliny a šľahačku.
Marhuľovy koktail s čokoládou
Suroviny
500 g zrelých marhúľ
2 lyžice cukru
1 lyžica citrónovej šťavy
250 ml neochutenej minerálnej vody
200 g bieleho jogurtu
Hotová čokoládová omáčka
50 ml smotany
Postup prípravy
Marhule umyjeme a vykôstkujeme. Rozmixujeme ich s cukrom, citrónovou šťavou, ľadovou minerálnou vodou a jogurtom. Do dobre vychladených pohárov nalejeme po stenách prúžky z čokoládovej omáčky, vlejeme koktail a pokropíme polevou a smotanou.
DOMÁCA ČOKOLÁDOVÁ OMÁČKA
Postup prípravy
Vo vodnom kúpeli zohrejeme 90 g čokolády a 50 ml smotany a spoločne ich miešame, kým trochu nevychladnú.
.
.
Čakáte návštevu priateľov a chcete ich očariť?
Vynikajúci pre ľahkú prípravu nealkoholických aj alkoholických viacfarebných vrstvených koktailov. Postupne nalievané nápoje stekajú do pohára plynule a zostávajú oddelené vo vrstvách.
Vyrobený z prvotriedneho odolného plastu, vhodné do umývačky. Návod na použitie s receptami vo vnútri balenia. Pozrite si video.
Objednať môžete TU.
Objednajte si publikáciu Grilujeme po celý rok po kliknutí na obálku knihy.