Ľahký olovrant alebo večera, svieže pohostenie pre návštevu, ktoré milujú aj deti. Príprava nie je nič zložité, len treba mať všetky suroviny po ruke, navyše je to veľmi pekné jedlo pokiaľ ide o farebnosť!
POTREBUJETE
Čerstvú zelenina podľa výberu, približne 700 g. Môžete si vybrať rajčiny, guľaté papriky, mrkvu, zeler, uhorky, cukiny, ale určite nevynechajte:
- 1 ľadový šalát
- 1-2 avokáda
- lucernové klíčky
- 4 KL olivového oleja
- 4 čerstvé bazalkové listy
- 4 KL saturejkových lístkov
- 4 KL citrónovej šťavy
- 150 ml vody
- ochutená soľ alebo zmes korenia
POSTUP
Očistenú mrkvu a zeler najemno nastrúhajte, ostatné prísady nakrájajte nadrobno. Na štyri taniere rozložte šalátové listy, na tie do stredu položte kúsok avokáda, pridajte ostatnú pokrájanú zeleninu, lucernové klíčky a pokvapkajte avokádovou zálievkou s čerstvými bylinkami.
AKO PRIPRAVÍTE ZÁLIEVKU?
Avokádo rozmixujte s vodou na hladký krém. Pridajte bylinky, olej, ochutenú soľ a citrónovú šťavu (bylinky môžete použiť aj sušené, z každej po ¼ KL). Mixujte ďalej,
kým nevznikne krémová zmes so zelenými bodkami.
MÁTE RADY DOBRÉ A ZDRAVÉ RECEPTY?
Každému, komu záleží na tom, čo do seba dáva, odporúčame knihy z edície Oddelená strava, ktorých autorkou je Katarína Horáková.