Jahodová sezóna sa už začala. Na jej začiatku sa nám žiada len tak si z misky slávnostne vychutnávať sladkú chuť a jedinečnú vôňu zrelých jahôd. Potom jahody pridávame do prvých dezertov. Nakoniec prichádzajú na rad mrazené sorbety, domáce džemy a sirupy. Dnes sme pre vás vybrali recept na jahodový sorbet.
Suroviny:
250 ml horúcej vody
150 g kryštálového cukru
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
750 g očistených jahôd
Postup:
V horúcej vode rozmiešajte citrónovú šťavu a cukor, pokiaľ sa úplne nerozpustia. Očistené jahody nakrájajte na štvrtiny a dohladka rozmixujte. Prilejte vodu s cukrom a citrónovou šťavou a mixujte ďalej, pokiaľ sa všetky ingrediencie dokonale nespoja.
Zmes nalejte do veľkej obdĺžnikovej zapekacej misky. Vrstva by nemala byť vyššia ako 1 centimeter. Dajte asi na 30 minút do mrazničky. Okraje budú už zmrznuté, ale stred stále tekutý. Zmes od krajov dôkladne premiešajte vidličkou a opäť vložte na 30 minút do mrazničky. Potom vytiahnite a celý postup s miešaním zopakujte. Opakujte ešte raz a potom vložte na posledných 30 minút do mrazničky.
Takto pripravený sorbet bude po premiešaní vidličkou krásne sypký a rovnomerne zmrznutý. Ihneď servírujte do vychladených pohárov a dozdobte čerstvými jahodami a lístkami mäty.
.
NAJPREDÁVANEJŠIE PRODUKTY V ESHOPE ZELENÝ JEŽKO
Kliknite na produkty a nájdete stránku s bestsellermi
.