V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami sú oveľa jemnejšie a chutnejšie. Sú síce časovo náročnejšie, ale tá chuť je naozaj božská!
Čo budeme potrebovať na prípravu?
Palacinky
- 250 g hladká múka
- 2 ks žĺtky
- 2 lyžičky kryštáľový cukor
- štipka soľ
- 2 lyžice oleja
- 400 ml mlieka
- 200 až 250 ml minerálka
Náplň
- 750 g tvaroh
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 bal. vanilkový cukor
- 2 lyžice hrozienka (nemusia byť)
- 2 bielky
- podľa chuti citrónová kôra
- 200 ml mlieka
- 2 ks vajcia
- 2 lyžicekryštáľový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
Postup
Zo surovín na palacinky klasicky spracujeme hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve lejeme na rozpálenú panvicu potretú minimom oleja a smažíme z oboch strán dozlatista. Tvaroh, cukor, hrozienka a bielky vymiešame do hladka, môžete náplň osviežiť citrónovou kôrou, ale nemusíte. Každú palacinku naplníme plnkou a zrolujeme. Prekrojíme na polovicu a prekrojené časťou nahor ich ukladáme do pekáča. Vajíčka vymiešame vidličkou, pridáme mlieko, cukor a vanilku a zalejeme palacinky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. do tej doby, kým "omáčka" nezhustne. Podávame horúce a posypeme práškovým cukrom.
Palacinky - recepty