Ľahký, chutný a pritom výživný obed či večera. Príprava nie je tiež dlhá, musíme však cez noc nechať namočenú mungo fazuľku, inak by to nešlo. To je však maličkosť, nie? Poďme rovno na to!
POTREBUJEME
100 g mungo fazuliek – necháme na noc namočiť vo vode
1 cibuľu
chilli korenie
cherry paradajky – rozkrojíme na polovicu
1 papriku – ak chcete farebne pestré jedlo, vyberte žltú alebo oranžovú
3 strúčiky cesnaku
misku čerstvej valeriánky
1 PL horčice
pažítka, petržlenová vňať, kmín, soľ a korenie
tvrdý syr - prípadne tofu
POSTUP
Cez noc namočené fazuľky scedíme a 15 minút varíme v čistej vode. Nakrájame si cibuľku a ostatnú zeleninu, cibuľku zľahka opečieme na olivovom oleji, pridáme kmín, chilli korenie, papriku, paradajky a dobre premiešame. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť. Valeriánku pridávame až nakoniec, potom okoreníme, osolíme, pridáme zvyšné bylinky, prípadne i cesnak. Chutný v tejto kombinácii je aj medvedí cesnak. Nakoniec posypeme syrom alebo pridáme na kocky nakrájaný syr, prípadne tofu.
MÁTE RADY DOBRÉ A ZDRAVÉ RECEPTY?
Každému, komu záleží na tom, čo do seba dáva, odporúčame knihu Katarína Horáková Oddelená strava: Krása prichádza zvnútra. Ale aj jej nemenej zaujímavé "sestry" Oddelená strava: Pre zdravie a Oddelená strava: Recepty a diéty.