Paštrnák nie je petržlen
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » cholesterol
18.04.2020
Amarant, u nás známy tiež ako láskavec, je bezlepková pseudocereália s vysokým obsahom bielkovín i vlákniny....
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...
31.03.2020
Čierne korenie je jedným z najbežnejšie používaných korení na svete. Vyrába sa mletím korenia, ktorým...
29.03.2020
Ak by sme mali menovať jeden obľúbený druh zeleniny, asi by len málokto spomenul stopkový zeler. Je pravdou,...
06.03.2020
Vedeli ste, že najpestrejšou a najatraktívnejšou zeleninou záhrad 19.storočia bola práve tekvica? Vďaka...
14.02.2020
Kukurica má v našom stravovaní svoje pevné miesto. V mnohých domácnostiach sa totiž každý deň začína...
13.02.2020
Artičok na prvý pohľad vyzerá ako ružička s lupienkami, no skrýva v sebe hotový poklad! Jeho chuti podľahli...
07.02.2020
Čakanka nie je len obyčajným modrým kvietkom rastúcim popri cestách. Je to liečivá bylinka plná vitamínov,...
29.01.2020
Sója je považovaná za jednu z najstarších kultúrnych plodín. Pochádza zo severnej a strednej Číny. Prvé...
21.01.2020
Topinambur, slnečnica hľúznatá alebo ľudovo zvaný židovský zemiak by nemal byť prehliadaný, pokiaľ ide...
22.10.2019
Rastlinné oleje majú množstvo priaznivých účinkov na naše zdravie. Niektoré z nich chránia telo pred...
28.09.2019
Ľudia už odpradávna vedia, že ovocie, zelenina, lesné plody a bylinky vedia priaznivo ovplyvniť naše...
04.08.2019
Mnohí ľudia, ktorí trpia vysokým tlakom síce začnú na základe návštevy lekára užívať lieky, ktoré im...
29.07.2019
Keď povieme cholesterol, väčšina toto slovo automaticky spája s negatívami. Takto jednoduché to však...