Prečo by sme mali jesť orechy?
21.01.2025
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » cholesterol
15.11.2025
Zemiaky sú chutná a zároveň výživovo hodnotná potravina. Pod hnedou šupkou sa skrýva biela alebo žltá...
21.01.2025
Máte chuť na nejakú zdravú maškrtu, potrebujete zahnať hlad a dodať do tela energiu, ale neviete čo by...
20.01.2025
Je len niekoľko druhov ovocia, ktoré sú pre našu krajinu tak typické ako jablká. Mnohí z nás si ešte...
14.12.2024
Priaznivý účinok póru na ľudské zdravie poznali už ľudia v staroveku. K jeho najväčším ctiteľom patril...
06.12.2024
Každý kto sa len trošíčku zaujíma o zdravú výživu a nie je mu ľahostajné vlastné telo, dobre vie, že...
27.06.2024
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
20.04.2023
S figami je to ako s datľami alebo olivami – buď ich zbožňujete alebo ich nemôžete ani cítiť. Do ktorej...
15.02.2023
Reďkovka na tanieri pekne vyzerá, a napriek nepatrnej veľkosti má výrazné účinky. Pri pohľade na malé...
13.12.2020
Kel je jedným z najrozšírenejších a najlacnejších druhov zeleniny, a predsa je čímsi mimoriadny: nezvyčajne...
28.11.2020
Viete čo je kvaka? Mladšia generácia asi ani veľmi nie, ale keď sa opýtate vašich starých mám, zaručene...
14.11.2020
Banán patrí medzi najobľúbenejšie druhy ovocia. Je raz-dva ošúpaný, rýchlo sa zje, rýchlo zasýti a súčasne...
08.11.2020
Citrus paradisi – tak sa volá večne zelený, až desať metrov vysoký ovocný strom grapefruitu, ktorý má...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
04.07.2020
Existuje veľa kritikov superpotravín. Tvrdia, že žiadne super jedlo nie je, že sú si všetky potraviny...
07.06.2020
Väčšina z nás vie, že vysoký príjem soli je pre naše telo škodlivý. Už menej vie, že môže zvýšiť riziko...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
15.05.2020
Mäkký, miesený a solený ovčí syr. Všetci ju poznáme a občas aj zaradíme do jedálnička, no stále príliš...
30.04.2020
Na Slovensku by sme museli pod lupou hľadať človeka, ktorý v živote neochutnal ríbezle, ktorý nevie,...
18.04.2020
Amarant, u nás známy tiež ako láskavec, je bezlepková pseudocereália s vysokým obsahom bielkovín i vlákniny....
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...