Kalendár záhradkára: Prehľad najdôležitejších prác v marci
29.02.2024
Konečne je tu... Očakávaná jar prichádza nesmelo, ako keby netušila, že je jedným z najkrajších ročných...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » Franchi
03.08.2024
So zlým trávením sa nerodíme. Väčšina našich tráviacich ťažkostí vzniká dlhodobou konzumáciou nesprávneho...
29.02.2024
Konečne je tu... Očakávaná jar prichádza nesmelo, ako keby netušila, že je jedným z najkrajších ročných...
31.01.2024
Február síce patrí k zimným a mnohokrát mrazivým mesiacom, jeho koncom sa však všetko začína meniť. Začínajú...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
23.05.2023
Význam včiel v prírode je nezastupiteľný. Sú najvýznamnejšími opeľovačmi. Práve v závere zimy sú však...
21.05.2023
Žiarivočervené šťavnaté paradajky dozaista patria medzi najvydarenejšie produkty prírody. Paradajky majú...
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
12.04.2023
Čo si ako prvé predstavíte, keď sa povie medovka? Okrem medu to bude asi srdce a spánok, ktoré táto liečivá...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...
18.02.2023
V gastronómii je hrach pokladaný za zeleninu, ale botanicky patrí medzi ovocie. Hrach je jednoročná,...
07.02.2023
Určite ste sa už stretli s používaním prírodných materiálov ako náhrady za tie umelé. A to v akejkoľvek...
01.02.2023
Paprika je prvotriedna zelenina a keby sme ju konzumovali častejšie, ušetrili by sme si mnohé problémy...
01.01.2023
Január je vhodné obdobie na opravu náradia, čítanie odbornej literatúry a plánovanie výsadby. Nezabudnite...
19.07.2022
Žerucha je často prehliadaná listová zelená, ktorá obsahuje silné výživné látky. Jej malé, okrúhle listy...
26.01.2021
Je prirodzené, že chceme pestovať zeleninu bez chémie. Čo je dôležité, aby sme uspeli? Väčšina druhov...
02.04.2020
Viete, že existuje viac ako 70 druhov kvetov, ktoré možno konzumovať? Celé kvety alebo okvetné lístky...
26.03.2020
Strukoviny patria k základným článkom vo výžive človeka. Pozitívnym prvkom strukovín je ich vysoká koncentrácia...
22.03.2020
Blíži sa jar, a to je pre záhradkárov čas, kedy je potrebné skontrolovať kvalitu starých osív zeleniny...
18.03.2020
Bylinka na pohľad ako každá, no predsa iná. Rozmarín je výnimočný nielen intenzitou vône, ale aj svojimi...
10.03.2020
Jarná cibuľka je vlastne mladunká cibuľa zbieraná oveľa skôr než dozreje a dosiahne svoj zenit. Mladé...