Škorica pre chuť aj pre zdravie
24.10.2020
Jej pozitívne účinky poznali ľudia už pred 4 000 rokmi, no viac ako dochucovadlo v sladkých dobrotách...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » vápnik
01.11.2020
Pomaly sa aj v našich kuchyniach udomácnili jedlá pripravené z celozrnných obilnín ako pohánka, špalda...
24.10.2020
Jej pozitívne účinky poznali ľudia už pred 4 000 rokmi, no viac ako dochucovadlo v sladkých dobrotách...
17.10.2020
Kyslá kapusta je jedlo a liek pre každého. Surovú i kyslú kapustu odborníci svorne považujú za najzdravšiu...
16.10.2020
Zázvor je romatický svetlohnedý koreň – hľuza kríkovitej rastliny známej v Ázii asi 4000 rokov. Oddávna...
03.10.2020
Aká by to bola jeseň bez gaštanov? Bez ich krásneho jesenného sfarbenia a bez detí, ktoré zbierajú ich...
02.10.2020
Od pradávnych čias ľudia používali červenú repu ako zdravú potravinu, ktorá dokáže pomôcť s liečbou mnohých...
21.09.2020
Arónia čiernoplodá (lat. Aronia melanocarpa), iným menom jarabina čierna, temnoplodec alebo chokeberry,...
08.09.2020
Netradičné ovocie, ktoré sa vytratilo z našich kuchýň! Reč je o dule, sladkom ovocí, ktoré sa pestuje...
14.07.2020
Obyvatelia pohoria Karakoram na hraniciach Indie, Pakistanu a Číny sa dožívajú v priemere o desať rokov...
09.06.2020
Estragón je korenina často využívaná napríklad v stredomorskej alebo francúzskej kuchyni. Má výraznú...
04.06.2020
Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Ako taký je zaujímavým doplnkom do každej záhrady. Vyznačuje...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
24.05.2020
Keď sa povie „plesnivý“, väčšina ľudí ohŕňa nos. Pleseň zaváňa niečím starým, pokazeným a škodlivým –...
18.05.2020
Tekvice, cukety, patizóny… Záhrady sú plné týchto zeleninových dobrôt, ktoré sú nenáročné na pestovanie,...
16.05.2020
Väčšinou ho poznáme ako typicky vianočné korenie do medovníkov, vareného vína, punču, ovocných kompótov...
11.05.2020
Mandle predstavujú semená mandle obyčajnej, ktorú radíme do čeľade ružovité. Získavajú sa odstránením...
07.05.2020
Čínska kapusta netvorí hlávky, má tmavozelené stopkaté listy, u niektorých odrôd sú stopky široké, biele....
30.04.2020
Na Slovensku by sme museli pod lupou hľadať človeka, ktorý v živote neochutnal ríbezle, ktorý nevie,...
29.04.2020
Mladšia generácia pravdepodobne pojem srvátka ani nepozná, ale staršia určite bude súhlasiť s tým, že...
27.04.2020
Klasická biela či červená fazuľa je u nás pravdepodobne tradičnou súčasťou jedálnička. Pripravujú sa...