Pór - podceňovaná zelenina s vynikajúcimi účinkami pre zdravie
14.12.2024
Priaznivý účinok póru na ľudské zdravie poznali už ľudia v staroveku. K jeho najväčším ctiteľom patril...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » draslík
16.12.2024
Reďkev čierna je úplne nenápadná zelenina, ktorú mnohí ľudia ani nepoznajú. V ponuke ovocia a zeleniny...
14.12.2024
Priaznivý účinok póru na ľudské zdravie poznali už ľudia v staroveku. K jeho najväčším ctiteľom patril...
08.12.2024
V súčasnosti používame skôr jednoduchý názov tymián, ktorý je druhým názvom dúšky tymiánovej. Nenápadná...
06.12.2024
Každý kto sa len trošíčku zaujíma o zdravú výživu a nie je mu ľahostajné vlastné telo, dobre vie, že...
18.09.2024
Uhorka patrí medzi zeleninu, ktorá sa často objavuje na našom tanieri ako príloha alebo je tiež obľúbenou...
17.09.2024
Domovom černíc je Ázia a Severná Amerika, no už pred stáročiami sa udomácnili aj v lesoch strednej Európy....
24.08.2024
Cesnak pozná ľudová medicína už veľmi dlho. Prvé zdokumentované zmienky o ňom siahajú do hlbokej minulosti,...
17.08.2024
Prvá pomoc pri bolesti hrdla je hrnček čaju s medom a citónom. Pravdepodobne aj vám v chladnom období...
10.08.2024
Poľníček (Valeriana locusta var. Olitoria L.) je jednou z najvýživnejších odrôd hlávkového šalátu a jeho...
07.07.2024
Muškátovník pravý (Myristica fragrans) je vždyzelený strom, obvykle vysoký 5-15 m, ale občas dosahuje...
04.07.2024
Maliny boli známe už v staroveku a neskôr sa stali obľúbenou liečivou rastlinou stredovekých kláštorných...
27.06.2024
Niekto ho považuje za lahôdku, iný ho pre jeho prenikavú arómu nemôže ani cítiť. No aj tí najtvrdší odporcovia...
28.02.2024
Zrelé hrozno je výborná náhrada za sladkosti, no určite z neho nepriberiete. Obsahuje približne 80 percent...
08.08.2023
Pri predstave jahôd si vždy zároveň predstavíme nádherný a horúci letný deň. Sladké a červené jahody...
10.06.2023
Rebarbora sa často mylne označuje ako jeden z druhov ovocia, pričom v skutočnosti ide o zeleninu. Stáva...
21.05.2023
Žiarivočervené šťavnaté paradajky dozaista patria medzi najvydarenejšie produkty prírody. Paradajky majú...
24.04.2023
Nie je tajomstvom, že bobule sú pre nás dobré. Jahody, čučoriedky, ríbezle či maliny - všetky sú naplnené...
20.04.2023
S figami je to ako s datľami alebo olivami – buď ich zbožňujete alebo ich nemôžete ani cítiť. Do ktorej...
15.04.2023
Koreňová zelenina patrí k najzákladnejším surovinám v našej kuchyni. Spestríme ňou akúkoľvek polievku...
05.04.2023
Špargľa je vraj to najlepšie, čo sa u nás dopestuje. Napriek tomu sa v slovenskej kuchyni zatiaľ neudomácnila...