Čo sa s nami deje, ak solíme priveľa?
07.06.2020
Väčšina z nás vie, že vysoký príjem soli je pre naše telo škodlivý. Už menej vie, že môže zvýšiť riziko...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » srdce
12.07.2020
Možno si myslíte, že čokoláda patrí k hriešnym jedlám, pretože jej nedokážete odolať, hoci sa snažíte...
07.06.2020
Väčšina z nás vie, že vysoký príjem soli je pre naše telo škodlivý. Už menej vie, že môže zvýšiť riziko...
25.05.2020
Čerešne máme radi hádam všetci – navyše sú to zdravé a prospešné červené plody, ktoré by mali, teda aspoň...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
18.05.2020
Tekvice, cukety, patizóny… Záhrady sú plné týchto zeleninových dobrôt, ktoré sú nenáročné na pestovanie,...
11.05.2020
Mandle predstavujú semená mandle obyčajnej, ktorú radíme do čeľade ružovité. Získavajú sa odstránením...
09.05.2020
U nás by ste vo voľnej prírode hľadali avokádo zbytočne. Jeho pôvod je totiž exotický. Vo svojej domovine,...
07.05.2020
Čínska kapusta netvorí hlávky, má tmavozelené stopkaté listy, u niektorých odrôd sú stopky široké, biele....
02.05.2020
O fialových zemiach, hoci sú zdravé, sa na Slovensku medzi gazdinkami veľmi nehovorí. To je skutočne...
30.04.2020
Na Slovensku by sme museli pod lupou hľadať človeka, ktorý v živote neochutnal ríbezle, ktorý nevie,...
28.04.2020
Hoci zemolez kamčatský u nás príliš rozšírený zatiaľ nie je, medzi záhradkármi si získava čoraz väčšiu...
27.04.2020
Klasická biela či červená fazuľa je u nás pravdepodobne tradičnou súčasťou jedálnička. Pripravujú sa...
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...
09.04.2020
Na základe súčasných výskumov sa predpokladá, že kakao pôsobí preventívne proti najrozšírenejším ochoreniam...
06.04.2020
Orechy predstavujú veľmi zdravú kategóriu potravín, ktorá rozhodne patrí do nášho jedálnička, podobne...
27.03.2020
Potenciál zeleného zázraku oceňujú najmä v stredomorskej kuchyni, ale aj v Amerike, či dokonca v Afrike!...
26.03.2020
Strukoviny patria k základným článkom vo výžive človeka. Pozitívnym prvkom strukovín je ich vysoká koncentrácia...
10.03.2020
Jarná cibuľka je vlastne mladunká cibuľa zbieraná oveľa skôr než dozreje a dosiahne svoj zenit. Mladé...
28.02.2020
Koriander (Coriandrum sativum) je jednoročná bylina, ktorá je tiež známa ako čínsky petržlen. Využíva...
21.02.2020
Čo je to pak choi? Je to rastlina príbuzná mangoldu, ktorá pochádza z Číny a dá sa pestovať celoročne....