Chren chutí, lieči a pomáha pri chudnutí
05.10.2022

Chren pochádza z južnej Európy a zo západnej Ázie, kde sa naň odkazuje v celej histórii. Sila a dôležitosť...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » srdcovo-cievny systém
26.01.2023
Fazuľa je strukovina pochádzajúca pôvodne z Mexika, Strednej a Južnej Ameriky, kde je pre domorodé obyvateľstvo...
05.10.2022
Chren pochádza z južnej Európy a zo západnej Ázie, kde sa naň odkazuje v celej histórii. Sila a dôležitosť...
05.03.2022
Mrkva je jedným z najznámejších a najrozšírenejších druhov zeleniny. Je veľmi pohľadná a tiež veľmi zdravá....
15.01.2022
Cibuľa je odpradávna pestované kuchynské korenie. Z dostupných zdrojov sa dozvedáme, že cibuľa sa k nám...
27.04.2021
Skoro na jar začínajú rásť dlhé jazykovité listy cesnaku medvedieho. Keď sú všetky ostatné bylinky ešte...
13.12.2020
Para orech - brazílsky orech je juhoamerický strom a tiež názov komerčne zberaných jedlých semien. Para...
29.11.2020
V 70. rokoch 20. storočia málokto vedel, čo je kivi. V 80. rokoch sa šťavnaté exotické plody sporadicky...
08.11.2020
Citrus paradisi – tak sa volá večne zelený, až desať metrov vysoký ovocný strom grapefruitu, ktorý má...
07.11.2020
Pohánka je veľmi prospešná ľudskému organizmu, preto by mala patriť k stáliciam nášho jedálnička. Okrem...
01.11.2020
Pomaly sa aj v našich kuchyniach udomácnili jedlá pripravené z celozrnných obilnín ako pohánka, špalda...
25.10.2020
Chia semienka pripomínajú síce náš mak, no pochádzajú z rastliny Salvia Hispanica L., ktorá rastie najmä...
03.10.2020
Aká by to bola jeseň bez gaštanov? Bez ich krásneho jesenného sfarbenia a bez detí, ktoré zbierajú ich...
02.10.2020
Od pradávnych čias ľudia používali červenú repu ako zdravú potravinu, ktorá dokáže pomôcť s liečbou mnohých...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
06.09.2020
Sezóna burčiaku sa začala. Burčiak neodmysliteľne patrí k jeseni, najmä v južnejších oblastiach Slovenska,...
12.07.2020
Možno si myslíte, že čokoláda patrí k hriešnym jedlám, pretože jej nedokážete odolať, hoci sa snažíte...
07.06.2020
Väčšina z nás vie, že vysoký príjem soli je pre naše telo škodlivý. Už menej vie, že môže zvýšiť riziko...
04.06.2020
Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Ako taký je zaujímavým doplnkom do každej záhrady. Vyznačuje...
02.05.2020
O fialových zemiach, hoci sú zdravé, sa na Slovensku medzi gazdinkami veľmi nehovorí. To je skutočne...
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...