Karfiol je "hlava" plná vitamínov a zdravia
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » srdcovo-cievny systém
10.05.2023
Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) – nazývaná aj bylina nesmrteľnosti, u nás ako Ženšen päťlistý....
22.04.2023
Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje...
19.03.2023
Brokolica vznikla z divoko rastúcich druhov v severných oblastiach Stredozemného mora. Jej domovom je...
24.02.2023
Príchod jesene neznamená len nástup do školy, ochladzovanie či sezónu jabĺk. Významné miesto v tomto...
26.01.2023
Fazuľa je strukovina pochádzajúca pôvodne z Mexika, Strednej a Južnej Ameriky, kde je pre domorodé obyvateľstvo...
05.03.2022
Mrkva je jedným z najznámejších a najrozšírenejších druhov zeleniny. Je veľmi pohľadná a tiež veľmi zdravá....
15.01.2022
Cibuľa je odpradávna pestované kuchynské korenie. Z dostupných zdrojov sa dozvedáme, že cibuľa sa k nám...
27.04.2021
Skoro na jar začínajú rásť dlhé jazykovité listy cesnaku medvedieho. Keď sú všetky ostatné bylinky ešte...
13.12.2020
Para orech - brazílsky orech je juhoamerický strom a tiež názov komerčne zberaných jedlých semien. Para...
08.11.2020
Citrus paradisi – tak sa volá večne zelený, až desať metrov vysoký ovocný strom grapefruitu, ktorý má...
07.11.2020
Pohánka je veľmi prospešná ľudskému organizmu, preto by mala patriť k stáliciam nášho jedálnička. Okrem...
01.11.2020
Pomaly sa aj v našich kuchyniach udomácnili jedlá pripravené z celozrnných obilnín ako pohánka, špalda...
25.10.2020
Chia semienka pripomínajú síce náš mak, no pochádzajú z rastliny Salvia Hispanica L., ktorá rastie najmä...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
06.09.2020
Sezóna burčiaku sa začala. Burčiak neodmysliteľne patrí k jeseni, najmä v južnejších oblastiach Slovenska,...
12.07.2020
Možno si myslíte, že čokoláda patrí k hriešnym jedlám, pretože jej nedokážete odolať, hoci sa snažíte...
07.06.2020
Väčšina z nás vie, že vysoký príjem soli je pre naše telo škodlivý. Už menej vie, že môže zvýšiť riziko...
04.06.2020
Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Ako taký je zaujímavým doplnkom do každej záhrady. Vyznačuje...
02.05.2020
O fialových zemiach, hoci sú zdravé, sa na Slovensku medzi gazdinkami veľmi nehovorí. To je skutočne...
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...