Bulgur je chutná a zdravá príloha
01.11.2020
Pomaly sa aj v našich kuchyniach udomácnili jedlá pripravené z celozrnných obilnín ako pohánka, špalda...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » železo
21.11.2020
Počuli ste už o plodine quinoa, po slovensky označovanej aj ako mrlík čílsky, ktorá patrí medzi potraviny...
01.11.2020
Pomaly sa aj v našich kuchyniach udomácnili jedlá pripravené z celozrnných obilnín ako pohánka, špalda...
17.10.2020
Kyslá kapusta je jedlo a liek pre každého. Surovú i kyslú kapustu odborníci svorne považujú za najzdravšiu...
16.10.2020
Zázvor je romatický svetlohnedý koreň – hľuza kríkovitej rastliny známej v Ázii asi 4000 rokov. Oddávna...
03.10.2020
Aká by to bola jeseň bez gaštanov? Bez ich krásneho jesenného sfarbenia a bez detí, ktoré zbierajú ich...
02.10.2020
Od pradávnych čias ľudia používali červenú repu ako zdravú potravinu, ktorá dokáže pomôcť s liečbou mnohých...
21.09.2020
Arónia čiernoplodá (lat. Aronia melanocarpa), iným menom jarabina čierna, temnoplodec alebo chokeberry,...
10.09.2020
Niektorí štipľavú chuť neznesú vôbec, iní majú radi jemne pikantné pokrmy a pre ďalších nie je jedlo,...
08.09.2020
Netradičné ovocie, ktoré sa vytratilo z našich kuchýň! Reč je o dule, sladkom ovocí, ktoré sa pestuje...
31.08.2020
Slivka pochádza z Kaukazu, odkiaľ sa potom rozšírila do celého sveta. Ľudia jej pri rozširovaní pomáhali...
23.08.2020
Špenát patrí medzi typické druhy zeleniny našich zemepisných šírok. Tradične ho pestujú záhradkári, ale...
18.08.2020
Domovom černíc je Ázia a Severná Amerika, no už pred stáročiami sa udomácnili aj v lesoch strednej Európy....
14.08.2020
Jej grécke meno znie "basilicum", čo znamená kráľovský. Tento prívlastok nedocenenej bazalke právom patrí....
11.08.2020
Sú malé, guľaté, fialové, chutné a skutočne veľmi zdravé. Reč je o čučoriedkach, ktorých sezóna je v...
04.08.2020
Šalvia je trváci poloker s rozkonárenými, na báze zdrevnatenými a v hornej časti bylinnými, štvorhrannými...
02.08.2020
Poznáte ho najmä z nedeľného vývaru alebo zo zeleninových polievok. Okrem toho, že chutí naozaj dobre,...
26.07.2020
Mak má výrazne aromatickú, olejovitú a sladkastú chuť, ktorá sa prejavuje najmä po rozdrvení. Má vysoký...
25.07.2020
Obyvateľom južných krajín môžeme len úprimne závidieť - po veľkú časť roka majú krásne teplé a slnečné...
14.07.2020
Obyvatelia pohoria Karakoram na hraniciach Indie, Pakistanu a Číny sa dožívajú v priemere o desať rokov...
04.06.2020
Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Ako taký je zaujímavým doplnkom do každej záhrady. Vyznačuje...