Ľanové semienka očistia váš tráviaci trakt od toxínov
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
ZELENÝ JEŽKO RADÍ » železo
25.05.2020
Čerešne máme radi hádam všetci – navyše sú to zdravé a prospešné červené plody, ktoré by mali, teda aspoň...
25.05.2020
V poslednom období sa do popredia dostávajú menej známe druhy semiačok, ako napríklad bazalkové, konopné...
18.05.2020
Tekvice, cukety, patizóny… Záhrady sú plné týchto zeleninových dobrôt, ktoré sú nenáročné na pestovanie,...
11.05.2020
Mandle predstavujú semená mandle obyčajnej, ktorú radíme do čeľade ružovité. Získavajú sa odstránením...
09.05.2020
U nás by ste vo voľnej prírode hľadali avokádo zbytočne. Jeho pôvod je totiž exotický. Vo svojej domovine,...
07.05.2020
Čínska kapusta netvorí hlávky, má tmavozelené stopkaté listy, u niektorých odrôd sú stopky široké, biele....
30.04.2020
Na Slovensku by sme museli pod lupou hľadať človeka, ktorý v živote neochutnal ríbezle, ktorý nevie,...
28.04.2020
Hoci zemolez kamčatský u nás príliš rozšírený zatiaľ nie je, medzi záhradkármi si získava čoraz väčšiu...
27.04.2020
Klasická biela či červená fazuľa je u nás pravdepodobne tradičnou súčasťou jedálnička. Pripravujú sa...
21.04.2020
Egreše patria u nás k obľúbenému drobnému ovociu. Pestujú sa všade tam, kde sa darí ríbezliam. Plody...
18.04.2020
Amarant, u nás známy tiež ako láskavec, je bezlepková pseudocereália s vysokým obsahom bielkovín i vlákniny....
15.04.2020
Človek objavil čaro mišpúľ pred 3 000 rokmi a odvtedy ju s obľubou pestuje. Jej odborný názov Mespilus...
12.04.2020
Hovorí sa jej tiež najslávnejšia burina na svete. Všimnite si jej botanický názov: Púpava lekárska. Slovíčko...
11.04.2020
Paštrnák dosť často ľudia zamieňajú za petržlen. Ale rozdiely sú najmä v chuti, paštrnák je sladší a...
07.04.2020
Rasca patrí medzi tradičné kuchynské korenie, ktoré doma nájde snáď každý. Používali ju už v staroveku...
06.04.2020
Orechy predstavujú veľmi zdravú kategóriu potravín, ktorá rozhodne patrí do nášho jedálnička, podobne...
31.03.2020
Čierne korenie je jedným z najbežnejšie používaných korení na svete. Vyrába sa mletím korenia, ktorým...
26.03.2020
Strukoviny patria k základným článkom vo výžive človeka. Pozitívnym prvkom strukovín je ich vysoká koncentrácia...
24.03.2020
Pomocou stravy je možné urobiť veľa pre správne fungovanie imunitného systému. Pestrým výberom potravín...
22.03.2020
Levanduľa je pravdepodobne najznámejšou liečivou bylinou, ktorú poznajú asi všetci. Pôvodne sa k nám...